Maria-Boodschap is een Nederlandstalig lyceum, een ASO-school, een vrije school,
een actieve school, gelegen in de vijfhoek van Brussel.
Mabo is een school waar plaats is om te studeren en te leven.

Gezondheidsdag

Op vrijdag 24 oktober organiseren we een gezondheidsdag. Heel de dag zal in het teken staan van gezonde voeding, EHBO, welzijn, preventie, ...

Graag verwelkomen we alle leerlingen met de fiets of gewoon gezellig al wandelend. Weten jullie dat het gezond en fijn is om eens een halte vroeger af te stappen en dan verder te voet naar school te komen?

Ook een gezond tussendoortje en voedzame lunch meebrengen is een goed plan, niet alleen op deze gezondheidsdag. Vrijdag zullen we geen koeken, snoep en frisdrank verkopen. Ook broodjes zul je vrijdag voor één maal niet kunnen bestellen.

 

Onze voormiddag zal er als volgt uitzien:

De eerstejaars krijgen ...


Schrijf-ze-vrijdag

De leerlingen van Mabo werkten actief mee aan de schrijf-ze-vrijdag (17 oktober 2014) op het Muntplein. Dit jaar ging de actie om het thema 'my body my rights'. Meer dan duizend brieven werden geschreven. Dank aan alle enthousiaste medewerkers!

Foto's zijn te zien op onze facebookpagina.


OPENDEURDAG

Het Maria-Boodschaplyceum opent de deuren op zaterdag 22 november 2014.

Van 14.00 tot 18.00 u. kan u bij ons op school terecht voor een rondleiding, een babbel, een woordje uitleg of gewoonweg om de sfeer op te snuiven.
Op onze opendeurdag krijgt u ook alle informatie omtrent ons lessenaanbod (zie ook de rubriek studietraject) en de inschrijvingen voor het volgende schooljaar (zie ook de rubriek inschrijvingen).
Tot dan!

Rosas danst Rosas

Vorig jaar dansten onze leerlingen Rosas danst Rosas. Het stuk werd hen aangeleerd door danseres Johanne Saunier.

Filmmaker Robbrecht Desmet volgde het proces en vertaalde het in een poëtische documentaire: http://vimeo.com/106111740


Muziekpublique

Zoals elk jaar vinden heel wat lessen van Muziekpublique plaats in de lokalen van Mabo. Meer info vindt u hier: http://www.muziekpublique.be/nieuws/extra/article/nieuw-cursusjaar


Maria-Boodschaplyceum Moutstraat 22 - 1000 Brussel tel. 02 506 89 20 - E-mail: mabo@skynet.be - foto's: Kris Van Beek - webdesign: Filip Vandeputte