Maria-Boodschap is een Nederlandstalig lyceum, een ASO-school, een vrije school,
een actieve school, gelegen in de vijfhoek van Brussel.
Mabo is een school waar plaats is om te leren en te leven.

Ethias Prevention Awards

Om extra steun te krijgen voor onze diverse fietsprojecten (acties van onze fietsambassadeurs, fietslessen op school, fietsreis naar Parijs), hebben we een dossier ingediend bij de Ethias Prevention Awards.
 
U kan ons helpen de hoofdprijs van € 5000 winnen door op ons dossier te stemmen via deze link: http://www.preventionawards.be/index.php?page=vote-nl&idCand=58#.Vppjm14oBC2
(stemmen kan elke dag).
Alvast bedankt!

 


Oud-leerlingendag

"Het aardigste van plezierige dingen is de herinnering."

Om herinneringen op te roepen is er zoiets als een oud-leerlingendag. Bij deze nodigen wij u dan ook van harte uit op zaterdag 20 februari 2016, en dit uiteraard in het vertrouwde lyceum, de bekende Moutstraat, tussen 11.30 u en ... Hoe meer herinneringen, des te later het afscheid.
 

Wie 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 40, 45, 50, 55, 60 jaar geleden uit is, kan op deze dag mee genieten van een lekker maal en een gezellige babbel. Houd dus nu alvast deze datum vrij!

Voor de organisatie van deze dag vragen wij u ons uiterlijk op 31 januari te laten weten of u er bij kan zijn. Inschrijven kan via deze link, maar ook via e-mail (mabo@skynet.be) of telefonisch (02 506 89 20).

 

Onze leerlingen en het huidige ...


Don't waste our future

Vanaf 11 januari gaan we verder met het tweede luik van 'Don't waste our future', een Europees project over voedselverspilling in samenwerking met ACR+ en Djapo.
 
Over de middag zullen enkele workshops plaatsvinden om een peer-to-peer teaching in Klein Mabo voor te bereiden. Op 29 januari zullen de betrokken leerlingen (uit het 4de en 5de jaar) dan de workshops organiseren in de lagere school.

Maria-Boodschaplyceum Moutstraat 22 - 1000 Brussel tel. 02 506 89 20 - E-mail: mabo@skynet.be - foto's: Kris Van Beek - webdesign: Filip Vandeputte