Nieuws /

Inschrijven 2023-2024

Eerste jaar

De aanmeldingsperiode voor het eerste jaar is ondertussen afgelopen.

 Meer info over inschrijvingen vindt u op inschrijveninbrussel.be.

Tweede t.e.m. zesde jaar

De vraag tot een inschrijving voor een hoger jaar (2e t.e.m. 6e jaar) voor het schooljaar 2023-2024 kan u indienen vanaf 30 mei 2023 (9.00 uur), indien u een bewijs voorrang thuistaal Nederlands kan voorleggen. Dit wil zeggen dat minstens één ouder een diploma, secundair onderwijs of hoger in het Nederlandstalig onderwijs bezit of een attest niveau B2 of hoger (Selor, huis van het Nederlands).
Indien u geen bewijs voorrang thuistaal Nederlands kan voorleggen, dan kan u uw vraag tot inschrijving doen vanaf 6 juni (9.00 uur) Meer info betreffende de voorrang thuistaal Nederlands kan u terugvinden op https://www.inschrijveninbrussel.be/aanmelden/wie-heeft-voorrang#anchor-nederlandstaligeouder.
U kan uw vraag tot inschrijving registreren via onze website, daar zal een link verschijnen op bovengenoemde data en tijdstip onder de pagina “nieuws“.
Op het moment van de registratie houdt u alvast de nodige documenten bij de hand (bewijzen voorrang TN, ID-kaart,..), deze zullen als bijlage(n) gevraagd worden om uw vraag tot inschrijving te voltooien.
Let op, de aanvragen worden chronologisch bekeken. De tijd waarop u uw vraag tot inschrijving indient is belangrijk.
We raden aan, indien er interesse is in meerdere richtingen en opties, meteen voor alle keuzes te registreren. Ook hierbij is de chronologie van belang.

Laatste nieuws

 • Mabo quiz 28 april

  De ouderraad en het team van het Maria-Boodschaplyceum nodigen u van harte uit op onze eerste Maboquiz. Jarenlang hadden we de traditie op onze school om elk jaar “culinaire dagen” te organiseren. De opbrengst ging volledig naar de leerlingen via aankoop van fietsen, meubilair, smartboards, schoolbanken… Aangezien de keuken aan renovatie toe is, hebben we…Lees meer

 • Thema-avond ouderraad 24/04/23

  Beste ouder/voogd Beste leerling Maandag 24 april nodigen we u graag uit op de thema-avond van de ouderraad. Prof. Peter Adriaenssens, kinder- en jeugdpsychiater, zal een lezing geven over het tienerbrein: ‘Het tienerbrein in crisistijden. Aandacht, concentratie, emotie en gedrag onder druk.’ Alle ouders en de leerlingen van de derde graad zijn van harte welkom in onze…Lees meer

 • Mabocafé dinsdag 21 maart

  Inschrijven kan via deze link.Lees meer

 • Free podium 16 maart

  Het bruist van de muziek op Mabo! Op donderdag 16 maart geven onze leerlingen het beste van zichzelf op het Free Podium in Monk Café. De avond wordt afgesloten door Bubba – the band met meneer Hemelsoet. Allen daarheen! Je vindt het facebook evenement via deze link.Lees meer

MEER NIEUWS