Uiteraard heeft elke leerling het vak LO, maar op Mabo is er op sportgebied nog zo veel meer te beleven.

Op onze sportdagen kiezen we voor avontuurlijke en minder voor de hand liggende sporten. De eerstejaars gaan op sporttweedaagse naar Tongerlo voor atletiek, airtrack, voetbal, tennis, dans, trophy, basketbal, beachvolley, tafeltennis en nog veel meer. De tweedejaars trekken naar Willebroek voor een dagje op het water: surfen, roeien, zeilen en kajakken. Voor het derde jaar gaat de sportdag door in Bredene. De leerlingen genieten van allerlei activiteiten op strand en op zee: kiten, zeilwagenrijden, beachvolley, golfsurfen, raften en kajakken. De vierdes testen hun behendigheid in een uitdagend hindernissenparcours boven water, hoog boven de grond met klimmen en klauteren op ladders en in netten. De leerlingen van de derde graad gaan naar één van de sport- en fitnesscentra van de stad waar ze zich uitleven in squash, spinning, zumba, padel, muurklimmen …

We proberen vele leerlingen warm te maken voor één of andere sportactiviteit en geven hen de kans om buiten de lesuren te proeven van verschillende sportdisciplines. Zo heeft basketbal op school een stevige traditie. Iedereen kan zich aansluiten bij de miniemen-, cadetten- of scholierenploeg. Andere sporten die worden aangeboden zijn yoga, badminton, rope skipping, schaken. Het aanbod wordt geregeld vernieuwd. Iedereen is welkom. Schoolsport is geen clubsport. Het is een kans voor leerlingen die niet aangesloten zijn bij een club om trainingen te volgen.

Tegen het einde van het schooljaar worden tijdens de middagpauzes klassen-toernooien georganiseerd. De organisatie en de wedstrijdleiding zijn in handen van de zesdejaars. En uiteraard is er ook een leerlingen-leerkrachtentoernooi.

Op woensdagnamiddag nemen we deel aan de sportcompetities die georganiseerd worden door MOEV: voetbal, basketbal, atletiek… Onze leerlingen maken dankzij hun deelname aan deze competities ook kans om geselecteerd te worden voor de Vlaamse ploeg en zo deel te nemen aan de FISEC-spelen. Deze internationale spelen vinden plaats tijdens de eerste week van de zomervakantie. Het is een unieke ervaring om met zo’n duizend jongeren van over de hele wereld deel te nemen aan dit evenement.

In samenwerking met VGC en MOEV bieden we de leerlingen een SNS-pas aan. Met deze sportpas kunnen ze in verschillende Brusselse clubs terecht onmiddellijk na school.