Samen met de leerlingen verruimen we graag onze blik tijdens allerhande citytrippen. In de lagere jaren bezochten we al Namen, Brugge, Aken, Luik, … Het lijstje verandert naargelang het culturele aanbod.

In de hogere jaren trekken we erop uit in meerdaagse schoolreizen. We gaan met de vierdes op stap in Amsterdam, met de vijfdes in Parijs en met de zesdes in Berlijn. We belichten het ontstaan en de groei van deze steden en hun economische en culturele ontwikkeling. We wandelen langs hun prachtige straten, grachten, pleinen, kerken en monumenten. Bovendien rijdt een aantal vijfdejaars met de fiets naar Parijs: 400 km in vier dagen!
We bezoeken musea die de eigenheid van elke stad mee vorm geven: van het Rijksmuseum, het Van Goghmuseum en het Anne Frankhuis in Amsterdam over het Louvre, het Musée d’Orsay en Beaubourg in Parijs tot het Pergamonmuseum, de Helmut Newton Foundation en de Bernauer Strasse in Berlijn. We hebben oog voor de maatschappelijke problematiek van de grootstad, maar ook voor haar bruisende culturele dynamiek.

Daarnaast organiseren we voor onze tweedejaars die Grieks-Latijn of Latijn volgen een uitstap naar Keulen en Trier, en voor al onze zesdejaars een eindejaarsreis naar Griekenland. En soms organiseren we een gelegenheidsreis: olijven plukken in Kreta tijdens de kerstvakantie of een uitwisseling met onze vrienden van het Colegio Ágora in Madrid of de Antvorskov Skole in Slagelse (Denemarken).