De leerlingen krijgen muzieklessen in verschillende vormen. We hebben een muzieklokaal met diverse instrumenten ter beschikking. Bij het project Artistieke Vorming in het eerste jaar werken de leerlingen in kleinere groepen rond beeld en muziek. In het kader van de lessen worden uitstappen georganiseerd naar BOZAR, Flagey, het MIM, maar ook naar kleinere Brusselse spelers zoals Muziekpublique. In het zesde jaar kunnen de leerlingen kiezen voor het optievak Createlier Muziek.

Ge├»nteresseerde leerlingen kunnen buiten de lesuren samen zingen in het koor of musiceren in de Maboband. We kunnen genieten van hun optredens op verschillende momenten in het schooljaar zoals tijdens de Schrijf-ze-VRIJdag, het Chrysostomosfeest, de proclamatie, het free podium … We verwelkomen ook initiatieven van leerlingen, zoals muziek op de speelplaats op vrijdagmiddag.

Via Mabo Musica geven we leerlingen de kans om per jaar een aantal concerten bij te wonen van zowel klassieke als moderne muziek. Hiermee willen we de drempel verlagen voor al onze leerlingen om deel te nemen aan het rijke culturele Brusselse aanbod.

Na de schooluren transformeert Muziekpublique ons gebouw tot een muziekschool voor traditionele muziek en dans.