Mabo bruist /

Cultuur

Als Brusselse school maken wij graag gebruik van de culturele mogelijkheden die de hoofdstad ons biedt. Cultuur is iets wat ons, in al onze verscheidenheid, bindt. Cultuur dragen we dan ook hoog in het vaandel. Zo pikken we graag een tentoonstelling mee in de talrijke kunstcentra die zich in de buurt van onze school bevinden: Centrale for Contemporary Art, Mima, Bozar, Vanhaerents Art Collection, Koninklijke Musea voor Schone Kunsten, …

Ook met het filmforum trekken we de kaart van de cultuur. Film is voor velen een toegankelijk medium, maar wij willen de leerlingen via het filmforum ook laten kennismaken met films die minder of geen aandacht krijgen in het commerciële circuit. Dankzij de faciliteiten van Cinema Palace en de nabespreking door een gepassioneerd leerkracht proberen we de leerlingen aan te tonen hoe een script wordt opgebouwd, hoe er gespeeld wordt met maatschappelijke waarden en normen in dit medium en hoe het eindproduct het resultaat is van de vele radars die al lang voor de filmopnames in werking treden. We kijken en ontdekken zo samen heel wat facetten die je op het eerste gezicht niet ziet.

Met onze leerlingen gaan we vaak naar theatervoorstellingen in het Kaaitheater, de Beursschouwburg, KVS, BRONKS, Théâtre National of Théâtre Varia. Mabo heeft overigens zelf ook een stevige toneeltraditie: om de twee jaar kiezen wij een stuk waar we ons met de leerlingen in vastbijten en dat we spelen in een van de zalen die de stad rijk is.